Personvernerklæring

Barra AS tar alle nødvendige tiltak for å sikre at personopplysninger om våre kunder behandles av oss på en lovlig, rettferdig og gjennomsiktig måte. Når du bruker våre ulike tjenester, samler vi inn dine personlige data.

Barra er følgelig registeransvarlig for dine personlige data og behandler det i samsvar med denne personvernerklæringen. Denne personvernerklæringen forklarer og klargjør dine rettigheter i forhold til vår behandling av dine personopplysninger og hvordan du kan utøve disse rettighetene.

Det er viktig at du leser og forstår disse personvernreglene før du bruker noen av selskapets tjenester. Du bør ikke bruke noen av våre tjenester hvis du ikke godtar disse personvernreglene.

Noen sider på vår nettside inneholder lenker til tredjeparts nettsteder. Disse nettstedene har sine egne personvernregler, og selskapet er ikke ansvarlig for deres virksomhet eller deres retningslinjer for informasjon. Enhver bruker som sender informasjon til eller gjennom disse tredjepartswebsidene, bør derfor gjennomgå personvernreglene som er lagt ut på disse nettstedene før noen personlige data overføres til dem.

Hvilke personlige data samler vi inn:

Hvis du foretar et kjøp ellers bruker våre tjenester, kan du gi informasjon til oss som anses som personopplysninger i henhold til gjeldende lov om databeskyttelse.

Personlige data som vi samler inn, kan, avhengig av sammenhengen, omfatte:

 • Navn og kontaktinformasjon, inkludert adresse, mobilnummer og
  e-postadresse.
 • Leverings- og faktureringsinformasjon, betalingsinformasjon og annen informasjon du oppgir i forbindelse med kjøp eller levering av et produkt eller en tjeneste.
 • Annen informasjon som er relevant for kundeundersøkelser, reklame / markedsføring eller tilbud.
 • Annen brukergenerert informasjon som du aktivt velger å dele gjennom våre nettsteder.

Vi kan også hente dine personlige data fra følgende kilder:

 • Barra AS sine nettsteder, f.eks. når du bestiller et produkt, abonnerer på noen av våre nyhetsbrev, eller deltar i noen av våre konkurranser.

Hvorfor behandler vi dine personlige opplysninger?

Hvis du har bestilt et produkt, har du inngått en avtale med Barra. Som et resultat av dette behandler vi dine personopplysninger med det formål å administrere kjøpet eller bestillingen, og for å levere tjenesten eller produktet du har bestilt.

I tillegg til å behandle dine personlige opplysninger for å fullføre kjøpet av produkter eller tjenester, kan Barra bruke dine personopplysninger til andre formål, basert på andre juridiske grunner, som angitt nedenfor.

 • Kontraktens ytelse: For håndtering og administrasjon av kjøp, leveranser av produkter, for å foreta betalinger, samt å gi deg tilgang til selskapets nettsider og tjenester (blant annet kundestøtte) som tilbys der.
 • Samtykke: Direkte e-markedsføring, kundeundersøkelser og kundesupport.
 • Overholdelse av juridisk forpliktelse: Vi lagrer fakturadokumentasjon i samsvar med gjeldende regnskapslover og forskrifter.
 • Legitim interesse: For å kunne levere, utføre og forbedre våre forpliktelser, produkter og tjenester, er det nødvendig for oss å behandle personopplysninger i andre tilfeller, f.eks. ved å analysere våre kunders kjøpemønstre for å gi dem relevant informasjon og markedsføring, samt for statistiske formål.

Lagring av personopplysninger

Barra tar alle rimelige skritt for å sikre at personopplysningene dine behandles og lagres sikkert. Dine personopplysninger vil aldri bli lagret lenger enn det som er tillatt i henhold til gjeldende lov eller lengre tid enn nødvendig for å oppfylle ovennevnte formål. Dine personopplysninger behandles av oss i følgende tidsperioder.

 • Medlem eller kunde: Hvis du er en registrert kunde hos Barra eller hvis du har registrert deg for noen av Barra sine digitale tjenester, blir dine personopplysninger lagret til du kansellerer kundeforholdet ditt eller til du melder deg av våre tjenester, men senest ti år etter ditt siste kjøp. Dette gjelder ikke hvis vi trenger å lagre dine personlige data i lengre tid på grunn av noen av årsakene som er angitt nedenfor.
 • Kontraktens lengde: Personlig informasjon (navn, adresse, telefonnummer, e-post, faktura og leveringsinformasjon) som sendes til Barra i forbindelse med bestillingen av våre produkter, er lagret så lenge det er nødvendig for at selskapets avtale med deg. Dette inkluderer blant annet oppfyllelse av leverings- eller garantiforpliktelser.
 • Juridisk forpliktelse: Barra lagrer all dokumentasjon som utgjør regnskapsinformasjon i samsvar med gjeldende regnskapslovgivning.
 • Samtykke: I tilfeller der vi behandler dine personopplysninger basert på ditt samtykke, lagrer vi bare dine personlige data så lenge vi fortsatt har ditt samtykke.
 • Direkte markedsføring: Vi kan behandle dine personlige data for direkte markedsføringsformål i så lang tid som tre år etter at kundeforholdet er avsluttet, med mindre du motsetter seg at dine personlige data blir brukt til direkte markedsføring.

Overføring av personopplysninger

Personopplysninger om våre kunder er en viktig del av Barra sin virksomhet. Vi overfører bare personopplysninger som beskrevet nedenfor.

 • Forretningstransaksjoner: Hvis hele eller deler av Barra sin virksomhet er solgt eller integrert med annen virksomhet, drift eller selskap, kan dine personlige opplysninger bli sendt til våre rådgivere, potensielle kjøpere og deres rådgivere, og overføres til de nye eierne av operasjon.
 • Juridiske forpliktelser: Vi må også dele informasjon eller data for å kunne overholde gjeldende lovgivning, regulering, juridiske prosesser eller etterkomme forespørsler fra myndighetene.

Ovennevnte type overføringer kan kun utføres til selskaper innen EU eller EØS (dvs. alle EU-land og Island, Norge og Liechtenstein).

Tilbaketrekking av samtykke

Du kan når som hest trekke tilbake ditt samtykke til at vi bruker eller lagrer dine personopplysninger. Hvis du ikke ønsker å motta markedsføring og spesialtilbud fra oss, kan du trekke inn samtykket ditt ved å kontakte kundeservice eller, hvis sendt via e-post, via en lenke i den e-posten. Ved å klikke på denne lenken, vil du kunne melde deg av nyhetsbrev og annen informasjon og markedsføring sendt via e-post fra firmaet.

Informasjonskapsler (Cookies)

Barra bruker informasjonskapsler (også kalt cookies) på våre nettsider.

Informasjonskapsler trengs hovedsakelig for funksjonaliteten til våre tjenester, for å hjelpe oss med å forbedre vår levering av produkter og tjenester, for å gi deg ekstra funksjonalitet eller for å hjelpe oss med å gi deg relevant og tilpasset annonsering / markedsføring. Videre bruker Barra tredjeparts-informasjonskapsler fra Google Analytics for å undersøke hvordan man tilpasser og utvikler informasjonen på Barra sine nettsider på best mulig måte.

De fleste nettlesere har en standardinnstilling som godtar bruken av informasjonskapsler. Du kan enkelt avstå fra å tillate Barra sine nettsteder å lagre informasjonskapsler på datamaskinen din med en innstilling i nettleseren din, inkludert blokkering eller sletting av informasjonskapsler lagret på datamaskinen.

Vær oppmerksom på at hvis du velger å ikke tillate informasjonskapsler, kan noen funksjoner på våre nettsteder slutte å fungere trygt og sikkert, og noen tjenester kan ikke leveres.

Hvordan du sletter eller endrer innstillingene for informasjonskapsler, er oppgitt i instruksjonene til webområdet ditt nettleser eller i verktøyfunksjonen som vanligvis er tilgjengelig i nettleseren.

Endringer i personvernreglene

Vær oppmerksom på at vilkårene i personvernreglene kan endres. Enhver ny versjon vil bli publisert på Barra sin hjemmeside. Derfor bør du gjennomgå disse vilkårene regelmessig for å sikre at du er fornøyd med endringene. Ved vesentlige endringer vil vi imidlertid sende deg en epost, såfremt du har gitt oss din e-postadresse, for å gjøre deg oppmerksom på eventuelle endringer.

Kontakt oss

Dersom du har noen spørsmål knyttet til denne personvernpolitikken, kan du kontakte oss på kontaktinformasjonen gitt nedenfor.

Barra AS

post@barra.no

Tel.nr +47 22 76 02 02